Skip to content

Practice Your Mingle Technique? There is an app for that!

January 28th, 2013

olavea

This is a picture of icons I have printed on paper and cut out with scissors. It might not look pretty, but it IS old school. It is the kind of thing I did back in kindergarten. Do you wonder why I did this now? Ask about that or other things in the comments below. I will answer within 47 hours.

For some time now I have dreamt of writing av book. So why is it I find myself having started making an app instead? What can I say? I don´t really know why yet. Join me in making this app and maybe after a while you will understand why it is worth doing?

Maybe I Don´t Know WHY, But I Do Know What

If we succeed in making a useful app, I know WHAT we will have created together. A way to make it easier to practice mingle techniques, alone. I will explain later why it is beneficial for you to practice mingle techniques alone. Let me just say this.

Practicing mingle techniques alone is more beneficial than practicing with for example people you don´t know. Because you get distracted and stressed by the strangers. Practicing with a training buddy is also more beneficial than practicing with people you don´t know. As is Practicing with colleagues, friends and even family.

The Mingle App will first be created and modified on the internets to find out what content works and not. Later, much, much later it will become an iPhone app. So, let´s have a look at the alpha version and see if you may contribute some stories to help the introverted people of the world improve their mingle technique.

True Stories From Real User Testing III

Allister Kindingstad from the live show Opera For Dummies

Here is a story from january 30. 2013. Sorry about it beeing in Norwegian. You may paste it into Google translate.

Jeg brukertestet mingle appen med Allister Kindingstad i dag morges. Jeg viste han en lapp formet som en iPhone som jeg hadde tegnet inn knapper med navn på hver av dem. Vi trener fast sammen om morgenen på Fresh Fitness på Carl Berner. Her er sånn ca hva som skjedde:

Jeg ga Allister lappen. Han står og ser på lappen. Jeg legger meg ned for å ta benkpress. Jeg sier “si hva du tenker”.

“Jeg må lese ferdig” var svaret. Jeg fortsetter å løfte igjen og igjen, mens jeg venter på en reaksjon. 20 ganger… Hadde egentlig planlagt 10 løft. Litt sliten i armene nå…

Da sier Allister “hva betyr ‘info-bit’? Er det det samme som ‘hva er mingleteknikk trening’ rett over? Jeg tenkte kanskje at det ikke var det samme, men jeg skjønner likevel ikke hva det betyr. Jeg skjønner hva de andre knappene er mingle-post, lytte, mingle-pitch og si navnet ditt. Det er kanskje fordi vi har diskutert disse temaene før. Men ‘info-bit’…”

Kjære leser skjønner du hva ‘info-bit’ betyr? He he. Ikke uten å se lappen med iPhone tegning som jeg viste til Allister regner jeg med. Jeg ville legge ut bildet av den lappen. Problemet er at lappen datt ut av lomma på vei hjem. Var du innom krysset ved Fresh Fitness, nedenfor Carl Berner krysset i dag morges? Der så du kanskje en lapp som lignet på en iPhone? Med blyanttegninger på?

Her er et bilde av sølepytten som lappen kanskje havna i. Heldigvis ligger lappen i en plastlomme, så den blir ikke våt.

Her er et bilde av en lapp jeg lagde etterpå. Denne lappen ser helt forskjellig ut, men får fram poenget til Allister.

Tusen takk for innspill Allister. SOm jeg sa lover jeg ikke at jeg endrer på ‘info-bit’ knappen. Det var nyttig å høre at du forstår de fire andre knappene. Hva med ‘mingle-info-bit’? He he.

 

True Stories From Real User Testing II

Martin Grimeland var innom og testet mingle app versjonen som ligger her på bloggen. Jeg skriver mer om hans innspill senere.

True Stories From Real User Testing I

Here is a story from january 29. 2013.

Det er vanskelig for deg som leser å forestille deg hvor mye bedre den versjonen Allister fikk se er enn versjonen fra dagen før. Dagen før brukertestet jeg en annen versjon på morgenkaffe med en kompis på Vespa Cafe. Det var slakt. Veldig høflig og konstruktivt, men slakt likevel. Da fikk jeg blant annet beskjed av kompisen min om at egentlig var alle de fem mingleteknikkene mer eller mindre uforståelige. Uforståelig var ikke hans ord, han var presis og konkret på tilbakemeldingene. Da het knappene:

mingle techniques

A – shAre
B – eBrev
C – Contact
D – what I Do
E – mEg

Hva synes du? Skjønner DU hva jeg mener med A – shAre? Jeg skiftet ut navn på alle knappene nå heter de på engelsk:

mingle training

mingle techniques

 1. info-bit
 2. mingle-mail
 3. prepare to listen
 4. mingle-pitch
 5. say your name
self assessment

you should read more books!

Min kaffekompis kom med flere solide innspill som jeg kommer til å implementere de neste månedene. Særlig om innholdet som du får fram når du trykker på knappene. Han ville gjerne lese grundig om forskningen bak treningsteknikkene. Helhetsinntrykket jeg fikk av diskusjonen førte til de nye knappenavnene. På norsk heter de:

de 5 mingleteknikker

 1. info-bit
 2. mingle-post
 3. lytte
 4. mingle-pitch
 5. si navnet ditt

Innholdet finnes ikke på norsk enda. Det engelske innholdet er heller ikke ferdig, som du merker hvis du trykker på “knappene”. Faktisk er innholdet både rotete og utdatert. Mesteparten av innholdet ble laget i fjor. Før innholdet blir fiksa opp, må vi kundene fortelle om problemet sitt,

Fungerer det å lage en app som en lean startup?

Hittill har mesteparten av arbeidet blitt gjort av meg. Benedicte skal kode til slutt. Hittill har hun brukt et sted mellom 2 og 5 timer totalt. Jeg skal spørre henne nøyaktig hvor mye tid hun har brukt på koding. Svaret på spørsmålet “vil du ha en app” er så langt “det trenger du ikke en utvikler/it-konsulenthus/reklamebyrå for å finne ut. Ta en prat med en av de beste selgerne dine og lag noen skisser selv. Vis fram skissene til flinke folk du kjenner.

 

 

6 Comments

Post a comment
 1. January 29th, 2013

  Looks promising! :)

 2. January 29th, 2013

  I think it should enable the user to store links to shareable content with tags or categories so they are easily retrievable.

  • olavea #
   January 29th, 2013

   Oooh! That IS good thinking. I will ask my personal engineer how it may be done.

 3. January 30th, 2013

  Klar forbedring på knappene. Jeg forstår logikken bak A, B, C …. og så få med disse bokstavene i de forrige navnene, men det GIR lite å forstå dette samt at det fremsto litt rotete ved første øyekast. Rot = støy. Forslag til nytt navn på Info-bit: Skal – skal ikke? (ref å plukke kronblader på en prestekrage)

  • olavea #
   April 2nd, 2013

   Hei Allister,

   Har du sett de nye knappene på http://app.mingleola.no/mdg/
   ?

   Håper de er mer forståelig.

   I går fant Benedicte den originale applappen jeg viste deg. Den har overvintret i blomsterbedet til naboen. Heldigvis lå den inni en vanntett plastlomme. JEg skal ta bilde av den og lage en ny bloggpost. Seinere.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS